Lesinhoud

De lessen

Tijdens de lessen kinderyoga komen uiteraard de welbekende yogahoudingen aan bod. Deze worden onder meer afgewisseld met ademhalingsoefeningen, spel, beweging op muziek en visualisaties/meditaties. Hierbij wordt er ook aandacht besteed aan verschillende coachende elementen, zoals bijvoorbeeld het vergroten van het zelfbewustzijn en het zelfvertrouwen van het kind.

Elke les heeft een thema, dat aansluit bij de interesses van de doelgroep. Vaak zijn thema’s gelinkt aan periodes of belangrijke gebeurtenissen in het jaar, zoals bijvoorbeeld seizoenen, feestdagen of vakantie. Het kunnen ook thema’s zijn die de kinderen zelf inbrengen.

Spel

Spel wordt op verschillende manieren ingezet. Afwisselend staan zintuiglijke waarneming, concentratie, ademhaling of samenwerking centraal. Maar bovenal draait het om ontspanning en plezier!

Opbouw

De lessen hebben een vaste opbouw, waarbij begonnen wordt in de kring.
Na de warming up volgen yoga houdingen en (ademhalings)spelvormen binnen het thema.
De les eindigt altijd met een visualisatie.
Hierna sluiten we weer af in de kring, waarin we samen wat drinken en napraten. Vaak krijgen de kinderen dan nog de gelegenheid om op een creatieve manier de les te verwerken