Over mij

Mijn naam is Margo Heijkant, geboren in 1972 en moeder van 2 kinderen.

Sinds een aantal jaar geef ik met heel veel plezier kinderyoga lessen aan kinderen van verschillende leeftijden.

Ik merk dat er een grote behoefte bestaat bij kinderen om even tot zichzelf te komen, in hun vaak drukke leventjes.

Ik geniet er heel erg van dat ik hen die gelegenheid kan bieden.

Mijn ervaringen als basisschool leerkracht, Remedial Teacher en kindercoach komen ontzettend goed van pas tijdens de kinderyoga lessen. Met name tijdens de opleiding tot kindercoach heb ik geleerd te waarderen dat elk kind anders is en dus iets anders nodig heeft. Ik vind het heel belangrijk om ieder kind ook op die manier te respecteren en een plaats te geven in de groep. Of het nu gaat om een heel druk of juist een heel teruggetrokken kind, iedereen mag er zijn en voegt op zijn of haar manier wat toe aan de groep.

Ik ben me er de afgelopen jaren nog meer bewust van geworden dat kinderen hun eigen-wijsheid bezitten. Aan mij de mooie taak om die mee te ontwikkelen.
Ik word elke keer weer geraakt als ik zie hoe kinderen vol overgave en helemaal in het moment een les beleven. Ik voel me vereerd dat ik daar mijn steentje aan bij mag dragen en geniet er met volle teugen van!

Als docent wil ik me graag blijven ontwikkelen. Naast de basisopleiding tot kinderyoga docent blijf ik dus geregeld opleidingen en cursussen volgen. Zo heb ik de volgende cursussen gevolgd bij Arterre in Nijmegen en Antwerpen:

N

kleuteryoga

N

tieneryoga

N

yoga voor kinderen met ADHD, ADD

N

yoga voor hoogsensitieve kinderen

N

onderlinge kindermassage